Den bästa träningen för viktnedgång

Många vill gå ner i vikt men tycker att träning är för tråkigt – och att gå på en diet är för påfrestande. Det du måste göra är att hitta den träningsform som passar dig bäst. Vi är alla olika och det är därför vi ägnar oss åt så många olika former av träning.

Simning

653 kcal/h


För en skonsam men effektiv träning, välj då simning. Denna aktivitet, som av många kan anses vara en väldigt enkel träningsform, bränner hundratals kalorier utan en enda svettdroppe.

Alla de simtag som du tar ser till att du får många olika aerobicsövningar gjorda i en aktivitet och kommer öppna upp för nya utmaningar.

Bara genom att simma några längder i poolen varje dag så kommer du att märka tydliga resultat på både din kondition och midja, helt utan att skada varken ben eller vrister. Simning anses av många vara den bästa träningen för viktminskning.

Cykling

508 kcal/h


Att cykla är ett av de bästa sätten att utöva träning på, som dessutom är bra för hjärtat. Men det kan också vara otroligt kul! Att dra förbi trafiken, känna vinden i ansiktet och samtidigt bränna kalorier – fördelarna med att cykla är många.viktnedgång cykling

Ytterligare en fördel med just cykling är att det är en tävlingssport, vilket gör att du kan använda detta till att motivera dig själv. Välj därför ut ett mål som kommer att utmana dig själv men som samtidigt är inom räckhåll, för att sedan skapa en plan för hur du ska lyckas med detta.

Ganska så omgående kommer du att känna att du knappt tränar längre, för att det är roligt. En stark tävlingsinriktning kommer att ta dig genom processen vilket leder till att du går ner i vikt snabbt.

Löpning

435 kcal/h


Löpning är ett av de bästa sätten för att träna hela kroppen, utan att behöv bry dig om någon utrustning. Det enda du behöver är ett par bra skor. Genom att löpa några kilometer per dag kommer du att:

• Öka din ämnesomsättning
• Öka din kondition och uthållighet
• Hjälpa dig att bli av med oönskat kroppsfett

Allt detta kommer att ske snabbare än du tror. Även om det är en bra träning för viktnedgång så är löpning slitsamt för knäna, så det är bäst att sakta öka din hastighet och avstånd. Gör det i linje med hur din kondition förbättras. Försök aldrig förbättra din hastighet och ditt avstånd på samma gång! Det är alltid bäst att först fokusera på att öka avståndet.

Aerobics

399 kcal/h


Aerobicträning är ett bra sätt att få ditt hjärta att pumpa och bränna bort de där onödiga kalorierna. Ett enkelt 20-minuters pass några gånger i veckan kan hjälpa dig att bli av med oönskad vikt på nolltid. Det finns många olika typer av övningar inom aerobics, vissa mer effektiva än andra.

Styrketräning

363 kcal/h


Vad skulle du säga om att bränna kalorier i upp till 48 timmar, oavsett vad du gör? Det är fördelen med styrketräning och efterbränning.viktnedgång styrketräningDe flesta människor, som bara vill tappa några kilo, tror oftast att de inte behöver oroa sig över att gå och lyfta några vikter på gymmet. Detta gäller särskilt för kvinnor som oroar sig för att se alltför ”muskulösa” ut.

Denna missuppfattning om styrketräning och fettförbränning kan lätt hämma dina framsteg kring din viktnedgång. Att bygga på din muskelmassa är ett av de mest effektiva sätten att bränna fett.

Dans

254 kcal/h


Om du letar efter ett roligt sätt att träna upp din kropp på, och samtidigt gå ner i vikt, varför inte testa på dans? Detta är ett utmärkt sätt att höja dina hjärtslag på.

De ständiga utmaningarna tillsammans med den förändrande rytmen och rutinerna ser till att du aldrig blir uttråkad. Tur nog så finns det många olika typer av dansaktiviteter, så att du kan vara säker på att du hittar något som passar din personlighet livsstil. Att ha kul samtidigt som du tränar kan vara den bästa träningen för att gå ner i vikt.

Promenad

167 kcal/h


Ifall du känner att löpning är lite för intensivt för dig, eller om du har andra problem, då kan vanliga promenader vara en utmärkt lösning! Många studier tyder på att promenader kan vara ännu bättre för din viktminskning än att jogga. Det är även säkrare och enklare att komma igång med.

Det är också ett utmärkt sätt att umgås när du får med dig vänner på din promenad. Detta gör att du inte blir så uttråkad och du har samtidigt folk som håller koll på din träning.

Målet när du är ute och promenerar är att hålla ett behagligt tempo. Men det ska vara så du knappt kan prata eller diskutera, då kommer du att märka resultat på nolltid. Här hittar du mer information om att gå ner i vikt med promenader.