Effektiv träning för att gå ner i vikt

Vi känner alla till att träning är bra för hälsan i största allmänhet, men när det gäller viktminskning kan det också ha en avgörande betydelse. Att lyckas gå ner i vikt kan vara ganska komplicerat och enbart träning behöver inte nödvändigtvis få dig att bli smalare. Även om det hjälper mycket, och bör vara en del av din plan, så är kosten det absolut viktigaste.

Andra livsstilsvanor så som sömn, stresshantering eller sjukdomstillstånd (som till exempel hypotyreos) påverkar också din vikt. Men med det sagt så finns det många olika träningsformer och mer eller mindre effektiv träning för att gå ner i vikt.

Att tänka på innan du börjar träna för att gå ner i vikt

  1. Värt att nämna igen är att vad du äter, hur du tankar din kropp, är mycket viktigare än hur du tränar. Om du vill se långsiktiga förändringar i din kroppsform bör du se över dina rutiner när det kommer till matvanor. Det gäller så klart att äta hälsosamt, hålla koll på kalorierna och undvika skräpmat.
  2. Träning bör bli en del av dina vanor på ett meningsfullt sätt. Det är viktigt att sätta upp realistiska rutiner som du kan hålla dig till under en längre tid. Att träna ett halvdant pass en halvtimme i veckan är självklart bättre än inget, men kommer inte att göra någon större skillnad. För att se resultat bör du sätta upp minst tre träningspass i veckan och upp till sex om du har tidigare erfarenhet, där du verkligen tar slut på dig själv.
  3. Kom ihåg att vila. Nyckeln till att återhämta dig både fysiskt, psykiskt och emotionellt är att vara noga med att vila minst en dag i veckan. Om du inte ger kroppen en paus kommer din viktresa med stor sannolikhet bli kortvarig.
  4. Hitta de träningsformerna som passar dig. Alla gillar olika och för att förbli motiverad och inte sluta efter en vecka eller två måste du hitta en träningsform som gör dig glad och får dig att må bra. När du tycker om det du gör är du mer benägen att hålla fast vid det.

Olika former av effektiv träning för att gå ner i vikt

Förutom att äta rätt och sova ordentligt, så finns det vissa övningar och träningssätt som kan vara särskilt användbara om du vill gå ner i vikt och bränna fett. Dessa träningsformer tenderar att ha ett par saker gemensamt. Generellt sätt så är övningarna högintensiva och bränner många kalorier på kort tid.

Men all träning är bra träning och allt handlar om vad du själv föredrar, man måste inte göra de absolut tuffaste övningarna för att märka resultat. Här kan du läsa mer om olika träningsformer vid viktnedgång.