Grönt te och dess positiva effekter

Grönt te har många fördelar när det kommer till din hälsa. Men också när det kommer till att gå ner i vikt, tack vare sin sammansättning av näringsämnen och antioxidanter. Det har blivit allt mer populärt i västvärlden – men faktum är att det använts hur länge som helst i Asien, till allt ifrån huvudvärk till fysiska skador. Grönt te anses av många vara en av de nyttigaste dryckerna som finns.

Grönt te och viktnedgång

Din kropp förbränner alltid kalorier. Även om du sover eller sitter ner, så utför dina celler olika uppgifter som kräver energi. Hur mycket din kropp gör av med är väldigt individuellt och beror på många olika faktorer så som längd, vikt eller muskelmassa.

Processen som omvandlar det vi äter och dricker till energi i kroppen kallas metabolism. Grönt te är kan hjälpa till vid viktminskning genom att göra kroppens metabolism mer effektiv. Om du tittar på innehållsförteckningen hos vilket kosttillskott som helst som är ägnat åt fettförbränning, så kommer du med stor sannolikhet hitta grönt te.

Men det är ingen mirakeldryck när det kommer till din vikt, även fast det är nyttigt och bra för din hälsa på många andra sätt. Att endast dricka grönt te kommer att ge minimala resultat. Men i kombination med träning och motion så har det visat sig ha en positiv effekt när det gäller att bränna fett.

Hur mycket koffein är det i grönt te?

En av de naturliga ingredienserna i grönt te är koffein. Men jämfört med kaffe så innehåller det knappt hälften så mycket, beroende på sort och märke. Men i en vanlig kopp kan det vara mellan 30-50 mg – till skillnad från en kopp kaffe som innehåller 100-200 mg. Den relativt låga dosen koffein gör att du får en mildare effekt samtidigt som du drar nytta av de positiva effekterna.

Kan jag dricka grönt te fast jag är gravid?

Det finns inga officiella studier som pekar på att det skulle vara skadligt att dricka under en graviditet. Men du ska inte dricka för mycket, precis som med kaffe, då det inte är bra att få i dig för mycket koffein. Du bör begränsa dig till 200 mg koffein om dagen, vilket motsvarar ungefär fyra koppar grönt te. Denna gräns inkluderar alla livsmedel som innehåller koffein, som kaffe, läsk, energidrycker eller choklad.