Tandblekning hemma som funkar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Dentaworks, Dentway, Whiteone, Beconfident, Meds och Kronansapotek

Att göra en tandblekning hemma är något som blir allt populärare. Idag finns det otroligt många metoder att välja mellan. Kanske vill du prova med naturliga pulver eller livsmedel som du redan har hemma i skafferiet. Det finns även skonsamma produkter för just hemmabruk som är professionellt framtagna. Låt oss kika på det stora utbudet och se vilket som är den bästa tandblekningen hemma.

Nedanför hittar du de vanligaste huskurerna för hemmatandblekningar. Om du istället vill komma till de olika produkter och hjälpmedel som finns, klicka här.

Att bleka tänderna hemma med bakpulver

En gammal favoritmetod för alla som vill testa tandblekning hemma med naturliga produkter är bakpulver. Att bleka tänderna med bakpulver är ett väl beprövat koncept och kan ses som en huskur. Dessutom är det riktigt enkelt med tanke på att de flesta redan har allt som behövs hemma i skafferiet. För att bleka tänderna med bakpulver behöver du bakpulver och kallt vatten. Lägg sedan en matsked bakpulver i en skål och blanda med det kalla vattnet tills du får en tandkrämsliknande konsistens. Doppa sedan din tandborste i bakpulverpastan och borsta tänderna mjukt i två minuter. Tänk på att inte borsta för hårt, utan håll löst i tandborsten och gnugga i cirkulerande rörelser.

bleka tänderna hemma

Du bör endast göra detta varannan vecka – oftare än så är inte att rekommendera. Det beror helt enkelt på att bakpulvret då kan slita på tändernas naturliga, skyddande hölje. Att bleka tänderna med bakpulver är som sagt en huskur och du får räkna med att ha gott om tålamod innan du ser resultat. Räkna med att borsta tänderna med bakpulver varannan vecka i sex månader, sedan kommer du se hur dina tänder bli vitare. Det bakpulvret gör med dina tänder är att sakta avlägsna missfärgningar och ytligare fläckar. Du kan dock inte bleka bort grövre fläckar med bakpulver, till exempel sådana du kan få av nikotin.

De flesta kan testa denna metod. Men tandblekning med bakpulver rekommenderas dock inte till de som har känsliga tänder och inte om du har lätt för att få ilningar i tänderna. Det är dock säkert och inget farligt för dig som användare. Ha dock i tanke att dina tänder kan bli något slitna, bakpulvret repar nämligen tändernas skydd om det används för ofta.

Tandblekning hemma med kol

Att bleka tänderna med kol kanske du tror är en relativt ny trend, men så är det inte! Metoden har utförts under många år, även innan kolet började säljas i fina, designade plastburkar. Tandblekning med kol är något att testa för dig som vill bli av med tråkiga missfärgningar. Kol är dessutom ett naturligt medel som är relativt skonsamt mot dina tänder och din tandhälsa.

tandblekning hemma med kol

Att kol passar så bra för att bleka tänder är inte så konstigt. Aktivt kol har nämligen absorberande egenskaper och suger åt sig missfärgningar som finns i dina tänder. Att hitta aktivt kol är enkelt, det är nämligen en vanlig produkt som säljs i bland annat hälsokostaffärer, apotek och på nätet.

Fördelarna med den här huskuren är att det är en enkel procedur som du snabbt utför. Du bör dock göra det regelbundet för att få bäst resultat. Precis som med bakpulver så gäller det att vara uthållig för att få bra resultat.

Börja med att införskaffa en burk med aktivt kol. Doppa sedan din tandborste i kolet. Om du vill kan du fukta tandborsten lätt för att enklare få upp kolet utan spill. Borsta sedan dina tänder i en mjuk, cirkulär rörelse med kolet. Du bör borsta i cirka tio minuter. Var försiktig så att du inte skvätter ner kol runt om dig. När du har borstat färdigt måste du skölja munnen noggrant, den tenderar nämligen att se mycket svart ut!

Kolet kommer absorbera de missfärgningar du har i tänderna. Dessa spottar du sedan ut när du spottar ut kolet. När du borstar med kol bör du göra detta regelbundet. En allt för överdriven användning kan dock leda till att du sliter ner emaljen på dina tänder, därför räcker det med en gång per månad.

Bleka tänder hemma med bikarbonat

När du bleker tänderna hemma med naturliga produkter måste du skilja på bakpulver och bikarbonat. Dessa är två vita pulver som ser likadana ut och har snarlika namn – de fungerar dock på olika sätt. Tandblekning med bikarbonat är därför en helt annan sak än tandblekning med bakpulver. Precis som med bikarbonat måste du dock vara uthållig när du ska få vitare tänder.

Bikarbonat är natriumvätekarbonat och en av ingredienserna i bakpulver. Att borsta tänderna med bikarbonat i syfte att bleka tänder hemma går till på i princip samma sätt. Börja med att ta en matsked bikarbonat som du blandar med kallt vatten tills du får en tjock smet. Vanligtvis brukar det räcka med en tesked vatten. Borsta sedan tänderna med den vita smeten. Du kan borsta tänderna i två till tre minuter. Sedan bör du skölja munnen noggrant och borsta med din vanliga tandkräm.

bleka tänder hemma

Du kan prova att bleka dina tänder med bikarbonat cirka två till tre gånger per månad. Eftersom att bikarbonat är starkt bör du inte använda det oftare än så. Då kan du nämligen riskera att slita på dina tänders ömtåliga emalj. Avbryt genast om du känner att det ilar i tänderna.

Att använda bikarbonat för tandblekning är säkert då det är en naturlig produkt. Du vill dock inte använda det allt för ofta. En överdriven användning av bikarbonat kan skrapa dina tänder. För att kunna se ett bra resultat av bikarbonat gäller det dock att utföra borstningen regelbundet. Bikarbonatet avlägsnar i långsam takt dina missfärgningar och kommer efter några månader att ge dig vitare och fräschare tänder.

Få vita tänder hemma med Citron

Något som är riktigt populärt när det kommer till hemmatandblekningar är att använda sig utav citron. Citron är en naturlig råvara som nästan alltid finns hemma – därmed är den både säker och enkel att använda. Citron är dessutom känt för sin blekande effekt på allt från hår till tänder.

vita tänder hemma

Att testa tandblekning med citron är enkelt. Kom bara ihåg att detta är en huskur som du måste testa regelbundet för att få ett bra och synligt resultat. Börja med att blanda en matsked bakpulver med saften från en halv pressad citron. Därefter blandar du dessa två ingredienser till en röra. Doppa din tandborste i röran och borsta tänderna i två minuter. När du är färdig bör du skölja munnen och borsta med din vanliga tandkräm.

Om du regelbundet borstar tänderna med citron kommer du få en blekande effekt. Förutom vitare tänder kommer du även uppleva positiva effekter såsom fräschare andedräkt och minskad tandsten. Om du har gula eller missfärgade tänder kommer du efter några gånger att se ett resultat. Citronen kommer ge dig vita tänder hemma och ett fint leende.

Du kan använda citron i din tandrutin två till tre gånger i månaden. Du bör inte använda det oftare än så då det kan slita på dina tänder att överanvända citron. Sura citroner har nämligen ett helt annat PH-värde än vad munnen har. Om du använder citron för ofta kan din tandemalj luckras upp. Det är dock inte farlig för din övriga hälsa att testa tandblekning med citron. Om du vill se till att dina tänder inte tar skada av din tandblekning kan det vara ett bättre tips att testa produkter som är speciellt framtagna för tandblekning hemma istället för citron.

Hemmagjord tandblekning och UV – hur bleker man tänderna hemma med UV?

En annat sätt att bleka tänderna på är med hjälp av UV. Men hur bleker man tänderna hemma med UV? Detta är inte direkt någon huskur eller någon naturlig produkt men är enkelt och går relativt snabbt. För att bleka tänderna med en UV-lampa så vänder sig de flesta till en legitimerad tandläkare för att få hjälp då det krävs en viss utrustning.

hemmagjord tandblekning

Att bleka tänderna med UV går ganska snabbt. Själva processen går till på så sätt att du täcker tandköttet och munnens slemhinnor. Sedan penslas tänderna med väteperoxidgel. Efter att detta är gjort placeras dina tänder under en UV-lampa i femton minuter. Detta görs sedan tre gånger på raken för att uppnå önskad effekt.

Tandblekning med UV är säkert för dig och dina tänder. Det är avancerad teknologi som ligger bakom den LED-lampa som ger UV-ljuset. Att bleka tänder med UV-ljus är en process som tandläkare använt i många år. Det är en väldigt tidseffektiv behandling och du får direkt synliga resultat på dina gula eller missfärgade tänder. Det väteperoxiden gör med dina tänder är att den bryter ner missfärgningar. Detta gör den helt utan att skada dina tänders emalj. Tandblekning med UV-lampa kan ge dig extra bra resultat om dina tänder har missfärgats av till exempel nikotin, vin, kaffe, te eller soja. Tandblekning med UV-lampa är ett av de säkraste sätten för dig att bleka dina tänder vita då det sker med säkra produkter.

Du bör dock inte använda tandblekning med UV om du har riktigt djupa missfärgningar eller tunn emalj. Om du dessutom har isande tandhälsa eller ilningar i tänderna är tandblekning med UV inte ett bra alternativ. UV-ljuset producerar även skadliga våglängder som kan vara cancerframkallande så detta är ej en tandblekning som bör utföras regelbundet.

Dentaworks

bästa tandblekningen hemma

Dentaworks är en tandblekning som du enkelt utför hemma på egen hand. Du får ett startkit som du använder för att bleka tänderna. Dentaworks ger ett bra resultat och dessutom till ett relativt lågt pris.

Dentaworks har funnits i över tio år och har därmed lång erfarenhet av tandblekning. Själva produkten smakar mint och är behaglig att använda. Att använda Dentaworks passar perfekt för dig som har missfärgningar på tänderna som är orsakade av kaffe, nikotin, vin eller liknande. Dentaworks är inte testat på djur och är en bra produkt som inte skadar din hälsa.

För att få ett bra resultat med Dentaworks bör du använda produkten två gånger per dag i en hel vecka. Det är alltså relativt tidskrävande men resultatet blir ofta bra. Du smetar in tänderna med en gel som bleker tänderna och denna hålls på plats av en skena. Innan du pressar skenan mot tänderna blöter du den i varmt vatten så att den kan anpassas efter tändernas form.

När du har använt Dentaworks kan du se att dina tänder blir vitare. Du kan enkelt jämföra med den nyanskarta som följer med i paketet.

Tryck här för att läsa mer om Dentaworks

Dentway

Om du vill bleka tänderna hemma på ett skonsamt sätt så kan Dentway vara ett bra alternativ. Du behöver bara använda Dentway i tre till sju behandlingar innan du kommer att se ett resultat med klart vitare tänder. Dentway innehåller dessutom ingen peroxid, därmed är behandlingen skonsam mot dina tänder. Dessutom är produkten PH-neutral och är inte heller testad på djur.

tandblekning hemma bäst i test

Du får ett startkit när du köper Dentway som innehåller allt du behöver för din tandblekning. Kitet består av ett blekningsmedel som du fyller två stycken tandskenor med. Dessa tandskenor pressar du sedan upp över dina tänder för att låta krämen verka i trettio minuter. Det är ett enkelt och relativt kladdfritt sätt att bleka tänderna på. Tänk på att doppa tandskenorna i varmt vatten i fem sekunder innan du använder dem. Detta för att de ska kunna anpassa sin form efter dina tänder.

Det bästa är att bleka tänderna på kvällen efter att du har borstat tänderna. Du ska nämligen inte borsta dem efter att du använt produkten. Med Dentway får du riktigt snabbt ett bra resultat. Dessutom har produkten ett konkurrenskraftigt pris och är enkel att använda för hemmabruk.

Tryck här för att läsa mer om Dentway

Whiteone

Whiteone är en annan produkt du kan testa om du snabbt och enkelt vill bleka dina tänder hemma. De erbjuder en rad olika produkter som t.ex. whitening strips, tandblekningspenna eller ett tandblekningskit. Du kan välja den produkt som passar dig bäst och som du tycker är smidigast.

tandblekning hemma som funkar

Tandblekningskitet från Whiteone är prisvärt och enkelt att använda. Dessutom är kitet det populäraste valet bland dess användare. Tandblekningen är godkänd inom EU och är dessutom skonsam mot dina tänder. Den innehåller ingen peroxid, vilket innebär att den inte sliter på din emalj. Du får dessutom relativt snabba resultat. Redan efter 7 till 14 dagar kommer du märka att dina tänder är märkbart vitare.

Tandblekningskitet från Whiteone innehåller en tandblekningspenna, ett plasmaljus, en tandblekningsmunsprej, en tandblekningskräm och en tandkarta. Du börjar med att använda tandblekningspennan tillsammans med plasmaljuset i 14 dagar. Efter dessa två veckor använder du tandkrämen och munsprayen för att bibehålla ditt resultat. Tandkartan använder du för att hålla koll på hur mycket dina tänder har blekts. Allt som allt är det en mycket enkel produkt som Whiteone erbjuder.

Tryck här för att läsa mer om Whiteone

Beconfident

Beconfident är ett tandblekningskit som ger dig riktigt bra resultat till ett konkurrenskraftigt pris. Med Beconfident Dual Boost X2 Kit får du företagets bästsäljare som snabbt ger resultat. Denna produkt innehåller två aktiva ingredienser vilket ger dig en effektiv tandblekning hemma som funkar.

vitare tänder huskur

I kitet ingår en peroxidfri tandblekning som inte sliter på dina tänder och dess emalj. Då får dessutom två tandskenor och en efterbehandling. Du använder produkten genom att lägga blekningskrämen i de två skenorna och placera dessa på dina tänder. Du låter sedan skenorna sitta på i mellan 15 till 30 minuter per gång i fem dagar. Använd gärna skenorna både morgon och kväll. Redan efter tio dagar kommer du ha fått tio nyanser vitare tänder. Den aktiva blekningskrämen avlägsnar såväl ytliga som djupa missfärgningar på dina tänder som uppkommit genom kost, drycker och nikotin. Dessutom kommer dina tänder att återmineraliseras med hjälp av produkten.

Beconfident har även tandblekningstrips som du kan använda i tio dagar för tre nyanser vitare tänder. Dessa är ännu enklare att använda då de bara behöver användas i femton minuter per dag under tio dagar. Alla produkter från Beconfident är kliniskt testade och säkra att använda för att bleka tänderna hemma.

Tryck här för att läsa mer om Beconfident

Confidentsmile

Confidentsmile är en tandblekningsprodukt som ger dig vitare tänder hemma genom en enkel användning. Du får ett startkit som innehåller tandskenor och peroxidfri blekningsgelé. Du tar blekningsgelén på tandskenorna och trycker dessa mot dina tänder och låter verka. Du använder en LED-lampa för att få extra bra resultat. Alla produkter är EU-godkända och du kommer snabbt att få vitare tänder utan att din ömtåliga tandemalj förstörs.

tandblekning bäst i test

Confidentsmile har dessutom en tandblekningspenna som du kan använda för att bleka dina tänder. Denna passar extra bra om du bara vill ha ett par nyanser ljusare eller om du vill underhålla dina tänder som blekts med startkitet.

Tryck här för att läsa mer om Confidentsmile

iWhite

iWhite är en effektiv tandblekningsmetod som snabbt ger dig vitare tänder. iWhites startkit innehåller en blekningskräm som ger dig upp till åtta nyanser vitare tänder. Den innehåller effektiva mikrokristaller och polerande ingredienser. Krämen tar effektiv bort missfärgningar och gula tänder.

hemma tandblekning

Startkitet innehåller tio stycken färdigfyllda tandskenor, på så sätt slipper du själv kladda med blekningskrämen. Du sätter tandskenorna på dina tänder och låter verka. Denna kräm passar bra om du har missfärgningar från till exempel kaffe, tobak eller vin.

iWhite har även en tandblekningstandkräm som du kan köpa. Den är extra bra för att underhålla dina tänder när du blekt dem. iWhite är ett prisvärt alternativ som är extra enkel att använda för nybörjare då ingen kräm behöver doseras rätt.

Tryck här för att läsa mer om iWhite

Brilliant smile

Brilliant smile är en effektiv metod för dig som vill få ljusare tänder utan tråkiga missfärgningar. Brilliant smile har både tandblekningsskenor och tandblekningsremsor för dig som vill testa tandblekning hemma. De har även en blekande tandkräm som är riktigt enkel att använda för hemmabruk.

bästa tandblekning hemma

Tandblekningsskenorna är en riktig kvalitetsprodukt som ger lång effekt. De har ingen skadlig slipverkan på dina tänder och skadar inte emaljen. Du får en tandblekning som är gelbaserad och kommer ge dig vitare tänder när du använder den regelbundet. Lägg gelen i dina tandskenor och pressa dem mot tänderna. För allra bästa resultat och för att undvika missfärgade tänder bör du använda munskenorna upp till sju dagar. Brilliant smiles tandskenor köper du hos tandläkare och får de utformade efter dina tänders form.

Tryck här för att läsa mer om Brilliant Smile

Warpaint

Warpaint är ett tandpulver som ger dig vitare och polerade tänder utan missfärgningar. Pulvret består endast utav naturliga ingredienser varav den främsta är aktivt kol. Det aktiva kolet är framställt av kokosnötskal och rengör dina tänder samtidigt som tänderna poleras. Warpaint skadar inte emaljen utan stärker tandköttet och motverkar infektioner.

hur bleker man tänderna hemma

Du använder Warpaint genom att doppa tandborsten i pulvret och borsta tänderna med stängd mun under två minuter. Warpaint bleker inte tänderna på samma sätt som andra produkter gör. Istället poleras missfärgningar bort, vilket gör att tänderna ser ljusare och fräschare utan efter några användningar.

Tryck här för att läsa mer om Warpaint

Clinomyn

tandblekning hemma bäst

Clinomyn är en tandkräm som är speciellt framtagen för de som röker och snusar. Detta då tobak och nikotin är en stor bov när det kommer till produkter som ger gula tänder. De som röker och snusar rekommenderas att använda Clinomyn som en varje-dag-tandkräm. Genom regelbunden användning av denna tandkräm kommer nämligen de gula, missfärgade tänderna att se fräschare ut och leendet kommer bli vitare. Det bästa är att tandkrämen är så enkel att använda för alla.

Clinomyn passar även bra för de som fått missfärgade tänder av till exempel kaffe, te och vin. Tandkrämen djuprengör tänderna och polerar skonsamt tandens emalj. Tandkrämen innehåller bland annat polynam som är ett patenterat slipämne. Du bör använda Clinomyn två gånger per dag och borsta i ungefär två minuter per gång.

Tryck här för att läsa mer om Clinomyn

My white secret

Om du vill bleka dina tänder på ett skonsamt och naturvänligt sätt med naturliga ingredienser, då är My white secret ett bra alternativ. My white secret består av tandblekningsremsor som du bleker tänderna med. Remsorna är kliniskt testade och säkra att använda då de inte skadar vare sig tandköttet eller emaljen.

huskur vitare tänder tips

My white secret består av aktivt kol och kokosolja. De aktiva ingredienserna är kalciumbikarbonat och kol. Tillsammans tar dessa ingredienser sakta men säkert bor de missfärgningar som dina tänder har. På så sätt kommer dina tänder att se ljusare och fräschare ut efter bara några få användningar. Redan efter fjorton dagar kommer du att få synliga resultat. Du behöver bara använda remsorna en gång om dagen under 30 minuter per gång för att sedan skölja munnen efteråt.

Tryck här för att läsa mer om My white secret