Vad är bäst träning för magen?

Det finns många olika övningar för dig som vill stärka dina magmuskler och vad som är bäst träning för magen kan se olika ut. De flesta övningarna kan du enkelt göra hemma på golvet eller med hjälp av en träningsmatta. Men om du är ute efter att bli av med fett runt magen bör du i första hand fokusera på att äta en hälsosam kost och utföra ett träningspass utformat för att förlora fett. Du kan inte bränna fett på specifika delar av kroppen.

Vad som är bäst träning för magen beror på vad du vill åstadkomma. Men att tillämpa många olika övningar är ett bra sätt för att stärka dina magmuskler.

Situps

Börja med att ligga platt med framsidan uppåt. Du kan lägga armarna bakom huvudet eller korsa dem framför din överkropp. Håll nu underkroppen stilla och rör din överkropp mot knäna. Andas in djupt och andas ut på vägen upp. Andas in när du faller tillbaka. Se till att armarna inte trycker mot huvudet och nacken för mycket. Du ska använda magmusklerna för att röra dig upp och ner så se till att nacken inte är ansträngd under denna övning.

Crunches

Crunches är mycket lätta att göra hemma utan utrustning. De tenderar att bygga uthållighet och kraft i dina magmuskler. Lägg dig platt på golvet, lägg händerna bakom huvudet, armbågarna ska vara vända ut och inte inåt. Böj knäna och placera fötterna platt på marken. Lyft nu din överdel upp till en 45 graders vinkel. Fortsätt att titta rakt fram och se till att inte böja nacken. Fall tillbaka till din ursprungliga position och upprepa.

Plankan

En av de bästa övningarna du kan göra för din mage är plankan. Det hjälper till att förbättra din hållning genom att bygga isometrisk styrka. Övningen stärker musklerna i bukregionen och stöder ryggraden. Gå ner på golvet som om du skulle göra en armhävning. Lägg därefter vikten på underarmarna medan du böjer armbågarna. Forma en rak linje genom din kropp från axlar till fotled. Håll i positionen en stund och slappna sedan av. I början kanske du bara kan hålla posteringen så kort som tio sekunder. Men oroa dig inte, det kommer att bli bättre desto mer du tränar.

Russian twist

Sitt ner och böj knäna något, dina hälar ska vara plana på golvet. Börja nu luta dig tillbaka tills du känner att magmusklerna är aktiverade. Du kan också komma till denna position genom att ligga platt på golvet först. Böj nu knäna och lyft överkroppen mot knäna. Håll armarna rakt framför ditt ansikte. Vrid långsamt från den ena sidan till den andra. Se till att du rör dig med styrkan i dina magmuskler och inte bara med armarna. När du blir bättre på den här övningen kan du försöka hålla en boll eller vikter när du rör dig från sida till sida.